Cursussen

Gehoorzaamheid:

Wij bieden meerdere gehoorzaamheidscursussen aan. De meeste mensen starten met hun hond bij onze beginnerscursus, daarna de Basiscursus en als laatste de Gevorderd cursus. Vind u het leuk om met uw hond les te blijven volgen? Dan kunt u deelnemen aan de Treibbal / Flyball / Ringtraining of Behendigheid groep. Tijdens onze cursus laten wij u zien hoe u uw hond leert te gehoorzamen. Wij lessen in kleine groepen van maximaal 6 cursisten en trainen op een positieve manier.

Beginnerscursus:

De beginnerscursus is bedoeld voor alle honden die nog niet eerder aan een cursus hebben deelgenomen. In deze groep zitten vooral puppy’s, maar ook honden die ouder zijn en alsnog een cursus gehoorzaamheid kunnen gebruiken. De cursus duurt 12 weken.

Basis Gehoorzaamheid:

Deze cursus is bedoeld voor honden die de begin commando ‘s al kennen. Meestal is dit een doorstroming vanuit de beginnerscursus. Tijdens deze cursus wordt het gehoorzamen uitgebreid.

Gevorderd Gehoorzaamheid:

De gevorderd cursus is bedoeld voor honden die al aardig goed luisteren. Meestal is dit een doorstroming vanuit de Basis gehoorzaamheid. Waar bij de vorige cursussen veel geoefend wordt aan de riem, is het in de gevorderd cursus de bedoeling dat uw hond de oefeningen uitvoert zonder aangelijnd te zijn.

Treibbal:

De Treibbal cursus is bedoeld voor honden die eventueel bovenstaande cursussen volledig hebben afgerond, maar ook voor honden die geen gehoorzaamheidscursus bij ons hebben gevolgd. Tijdens deze cursus blijft u bezig met gehoorzaamheid, apporteren afgewisseld met spel en het drijven van ballen.

Ringtraining:

De ringtraining is bedoeld voor honden die deel gaan nemen aan een show. Hier leert u hoe u uw hond het beste kunt presenteren aan de jury. Deze lessen worden gegeven door een ringmeester.