Cursussen

Beginnerscursus:

De beginnerscursus is bedoeld voor alle honden die nog niet eerder aan een cursus hebben deelgenomen. In deze groep zitten vooral puppy’s, maar ook honden die ouder zijn en alsnog een cursus gehoorzaamheid kunnen gebruiken.

Basis Gehoorzaamheid:

Deze cursus is bedoeld voor honden die de begin commando ‘s al kennen. Meestal is dit een doorstroming vanuit de beginnerscursus. Tijdens deze cursus wordt het gehoorzamen uitgebreid.

Gevorderd Gehoorzaamheid:

De gevorderd cursus is bedoeld voor honden die al aardig goed luisteren. Meestal is dit een doorstroming vanuit de Basis gehoorzaamheid. Waar bij de vorige cursussen veel geoefend wordt aan de riem, is het in de gevorderd cursus de bedoeling dat uw hond de oefeningen uitvoert zonder aangelijnd te zijn.

Ringtraining:

De ringtraining is bedoeld voor honden die deel gaan nemen aan een show. Hier leert u hoe u uw hond het beste kunt presenteren aan de jury. Deze lessen worden gegeven door een ringmeester.

Flyball:

Is uw hond gek op balletjes? Dan is flyball echt iets voor u en uw hond. Bij deze sport is het de bedoeling dat uw hond een hindernis neemt van 4 sprongen. De bal ophaalt uit de bak en vervolgens met bal terug over de 4 sprongen bij u komt. Uiteindelijk is het doel om dit zo snel mogelijk uit te voeren. Vaak ook in estafette met 3 andere honden.

Behendigheid:

Bij behendigheid is het de bedoeling dat uw hond aan de hand van uw aanwijzingen een parcours aflegt. Dit parcours bevat o.a. sprongetjes, tunnels, paaltjes enz. Met het uiteindelijke doel om het parcours foutloos en zo snel mogelijk af te leggen.

Treibbal:

De Treibbal cursus is bedoeld voor honden die eventueel bovenstaande cursussen volledig hebben afgerond, maar ook voor honden die geen gehoorzaamheidscursus bij ons hebben gevolgd. Tijdens deze cursus blijft u bezig met gehoorzaamheid, apporteren afgewisseld met spel en het drijven van ballen.